Gillar du nötter? Det gör jag! Och äter dem gärna som de är, men som du vet äter jag dagligen jordnötssmör. Man blir lite beroende av nötter och är de saltade blir beroendet t.om. större, hihi. Denna pistachkaka får inte sin gröna färg av pistaschenötterna, utan av spenat :) Blev du orolig nu och tänker spenat i kaka? Har jag tappat det helt? Men vet ni, det är roligt att experimentera och visst måste du tycka att färgen är otroligt fin? Smaken då? Hur gott som helst, jag tycker man inte smakar spenaten, men kan känna doften av spenat. Annorlunda och spännande. Man kanske inte förknippar spenat med något sött, men det funkar kan jag lova. Om du inte vågar testa, kan du utesluta spenaten, men då blir inte färgen densamma. Är detta något du kan tänka dig att baka?

Do you like nuts? I do! And I like to eat them as they are, but as you know, I eat peanut butter daily. You become a little addicted to nuts and if they are salted, the addiction becomes even bigger, hihi. This pistachio cake does not get its green color from the pistachios, but from spinach :) Are you worried now and think spinach in a cake? Have I lost it completely? But you know, it's fun to experiment and surely you have to think the color is incredibly nice? The taste then?  I think you do not taste the spinach, but you can smell it. Different and exciting. You may not associate spinach with something sweet, but I can promise it works. If you do not dare to try, you can exclude the spinach, but then the color will not be the same. Is this something you can imagine baking?


Pistachkaka


50 g smör, mjukt

3/4 dl socker

1 ägg

50 g färsk spenat

1 dl vetemjöl

3 msk pistachmjöl (jag mixade skalade saltade pistachnötter, det får gärna vara bitar av nötter också)

3/4 tsk bakpulver

 

Blanda smör och socker fluffigt. Mixa ägg och spenat i en matberedare till en slät blandning. Blanda det sedan med smöret och sockret. Tillsätt resterande ingredienser och blanda till en slät smet. Häll smeten i en smord och mjölad liten brödform. Grädda i 175 C i ca 20-25 minuter. 




Pistachio Cake


50 g butter, soft

3/4 dl sugar

1 egg

50 g fresh spinach

1 dl wheat flour

3 tbsp pistachio flour (I mixed peeled salted pistachios, let some of the nuts be bigger)

3/4 tsp baking powder

 

Mix butter and sugar fluffy. Mix egg and spinach in a food processor to a smooth mixture. Then mix it with the butter and sugar. Add the remaining ingredients and mix to a smooth batter. Pour the batter into a greased and floured small loaf pan. Bake at 175 C for about 20-25 minutes.