Havre-Lingonbröd
1 äggvita
1 dl mandelmjölk
0,5 msk lingonsylt
1,5 dl havremjöl
0,5 dl havregryn
0,5 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
Värm ugnen till 175 C. Blanda ägg, mandelmjölk och lingonsylt i en skål. Tillsätt havremjöl, havregryn, bakpulver och salt och blanda. Låt blandningen stå i fem minuter. Klä en liten brödform med bakplåtspapper och häll smeten i den. Grädda i ca 35 minuter. Låt svalna helt.
Oat-Lingonberry Bread
1 egg white
1 dl almond milk
0.5 tbsp lingonberry jam
1.5 dl oat flour
0.5 dl oats
0.5 tsp baking powder
1/4 tsp salt
Preheat the oven to 175 C. Mix eggs, almond milk and lingonberry jam in a bowl. Add oat flour, oats, baking powder and salt and mix. Let the mixture sit for 5 minutes. Line a small loaf pan with parchment paper and pour the batter into it. Bake for about 35 minutes. Allow to cool completely.
4 Comments
Vilken fin limpa, säkert gott:)
ReplyDeleteTack Jael!
DeleteVilket nyttigt och gott bröd. Ha en fin fredag!
ReplyDeleteTack vännen och detsamma!
Delete