Imorgon firas Vändagen / Alla hjärtansdag och vad passar dÃ¥ bättre än att njuta av choklad i nÃ¥gon form. En god chokladpralin med en kopp kaffe eller en mäktig chokladkaka tillsammans med nÃ¥gon du tycker om blir bra. Jag tycker man skall fira sina nära och kära varje dag, men kanske man kan fira extra mycket just pÃ¥ vändagen! Firar du?

Tomorrow is Valentine's Day and what better way than enjoy chocolate in some form. A good chocolate praline with a cup of coffee or a mighty chocolate cake together with someone you like will be good. I think you should celebrate your loved ones every day, but maybe you can celebrate extra much on Valentine's Day! Are you celebrating?


Chokladkaka med Nutella Frosting


50 g smör, mjukt

1 1/4 dl socker

1 ägg

2 msk creme fraiche

1 1/4 dl vetemjöl

2 msk kakaopulver

1 tsk bakpulver

0,5 tsk vanilj

en nypa salt

2 msk mjölk


frosting

40 g nutella

25 g creme fraiche

15 g smör, mjukt

2 msk florsocker


Blanda smör och socker. Tillsätt ägget och sedan creme fraiche och resterande ingredienserna. Blanda till en slät smet. Häll smeten i en bakplÃ¥tspappersklädd (20 cm x 15 cm) form och grädda i 175 C i ca 20 minuter. LÃ¥t svalna. Vispa ihop ingredienserna till frostingen och bred pÃ¥ den svalna kakan. 



Chocolate Cake with Nutella Frosting


50 g butter, soft

1 1/4 dl sugar

1 egg

2 tbsp creme fraiche

1 1/4 dl wheat flour

1-2 tbsp cocoa powder


1 tsp baking powder

0.5 tsp vanilla

a pinch of salt

2 tbsp milk


frosting:

40 g nutella

25 g creme fraiche

15 g butter, soft

1-2 tbsp icing sugar


Mix butter and sugar. Add the egg and then the creme fraiche and the remaining ingredients. Mix to a smooth batter. Pour the batter into a baking pan 20 cm x 15 cm) lined with baking paper and bake at 175 C for about 20 minutes. Let cool. Whisk together the ingredients for the frosting and spread on the cooled cake.