Pepernoten
200 g self-rising flour
100 g brown sugar
100 g butter
2-3 tbsp milk
4 tsp speculaas spice
0.5 tsp baking soda
0.5 orange, zest
In a bowl, stir together all the ingredients and knead well. You should be able to shape the dough into a ball without it sticking to your hands. Cover the dough with plastic wrap and set in the fridge for an hour. Preheat the oven to 175 C. Line a baking sheet with parchment paper. Wet your hands and roll little marble-sized balls of dough and place the balls on the baking sheet. Bake for about 20 minutes, or until the cookies puff up and turn a slightly darker shade of brown. Allow to cool.
Pepernoten
200 g mjöl med bakpulver i
100 g farinsocker
100 g smör
2-3 msk mjölk
4 tsk speculaaskryddor
0,5 tsk bikarbonat
0,5 apelsin, zest
Rör ihop alla ingredienser i en skål och knåda väl. Du ska kunna forma degen till en boll utan att den fastnar i dina händer. Täck degen med plastfolie och ställ i kylen i en timme. Värm ugnen till 175 C. Klä en bakplåt med bakplåtspapper. Blöt dina händer och rulla små marmorkulor av degen och lägg kulorna på bakplåten. Grädda i ca 20 minuter, eller tills kakorna puffar upp och får en något mörkare nyans av brun. Låt svalna.
0 Comments