
Rye Breads
3-4 pcs
1,5 dl water, 43 C
1 tsp dry yeast
1 tsp date syrup
0,5 tbsp olive oil
0,5 tsp salt
2 dl rågmjöl
1,5-2 dl vetemjöl
In a bowl add warm water, yeast, and date syrup. Let sit for 10 minutes. Then add the rest of the ingredients and knead until you have a soft and smooth dough. Cover with a kitchen towel and let rise for 1 hour. Preheat the oven to 200 degrees C. Remove the dough from the bowl and put it on a floured working surface and deflate the dough gently. Form the dough into balls and roll each ball into round circles of about 15 cm and about 0,5 cm thick. Cover the circles with a kitchen towel loosely and let them rest for 10 minutes. Bake for 7-10 minutes until light brown.
Rågbröd
3-4 st
1,5 dl varmt vatten
1 tsk torrjäst
1 tsk dadelsirap
0,5 msk olivolja
0,5 tsk salt
2 dl rågmjöl
1,5-2 dl vetemjöl
I en skål blanda varmt vatten, jäst och sirap. Låt stå i 10 minuter.
Tillsätt sedan resten av ingredienserna och knåda tills du har en mjuk och smidig deg. Täck med en kökshandduk och låt jäsa i 1 timme. Värm ugnen till 200 grader C. Ta degen ur skålen och placera den på ett mjölat arbetsyta och knåda den försiktigt. Forma degen till bollar och kavla varje boll till runda cirklar på ca 15 cm och ca 0,5 cm tjocka. Täck cirklarna med en kökshandduk och låt dem vila i 10 minuter. Grädda 7-10 minuter tills ljusbruna.
2 Comments
Jag äter inte ofta bröd , men om jag äter, är de mest sånt som jag bakar själv,men ibland så köper jag finska FinnCrisps. Hembakat är nog så gott:)
ReplyDeleteJa, hembakat är gott, men det är också FinnCrisps.
Delete