Jag fortsätter med recept med pumpa :) Hoppas du uppskattar det och har du aldrig använt dig av pumpa i bakverk hoppas jag att jag kan inspirera dig att testa att baka med pumpa. Denna kaka är sÃ¥ god och passande till höstmyset. Tänk dig en kakbit med en god kopp kaffe uppkuren i soffan under en filt. 

I continue with recipes with pumpkin :) Hope you appreciate it and if you have never used pumpkin in baked goodies, I hope I can inspire you to try baking with pumpkin. This cake is so good and suitable for the autumn coziness. Imagine a piece of cake with a good cup of coffee curled up on the sofa under a blanket.


Pumpakaka med Frosting


0,5 dl olja

3/4 dl strösocker

0,5 dl farinsocker

0,5 tsp vanilj

1 stort ägg

1 dl pumpapuré

1,5 dl vetemjöl

1,5 tsk pepparkakskrydda

0,5 tsp bakpulver

salt


Färskostglasyr:

30 g färskost, mjukt

1 tsk smör, mjukt

3/4 dl florsocker


Värm ugnen till  175 C grader. Blanda olja, socker, vanilj, ägg och pumpapuré i en skÃ¥l. Tillsätt sedan resterande ingredienser och blanda till en slät smet. Häll smeten i en bakform. Grädda i ca 25-30 minuter. LÃ¥t svalna. Blanda färskost, smör och florsocker till en slät smet. Bred pÃ¥ den svalna kakan.



Pumpkin Cake with Frosting


0.5 dl oil

3/4 dl caster sugar

0.5 dl brown sugar

0.5 tsp vanilla

1 large egg

1 dl pumpkin puree

1.5 dl wheat flour

1.5 tsp gingerbread spice

0.5 tsp baking powder

salt


Frosting:

30 g cream cheese, soft

1 tsp butter, soft

3/4 dl icing sugar


Preheat the oven to 175 C degrees. Mix oil, sugar, vanilla, egg and pumpkin puree in a bowl. Then add the remaining ingredients and mix to a smooth batter. Pour the batter into a small baking tin. Bake for about 25-30 minutes. Let cool. Mix cream cheese, butter and icing sugar to a smooth mixture. Spread on the cooled cake.