Gillar du som jag, syrligt och sött ihop? En god kombo är lingon och kolasås. Dessa två har jag använt i pepparkaksgrottor och dessa smaker passar så bra ihop. Perfekt till adventsfikat och julmyset.

Do you, like me, like tart and sweet together? A good combo is lingonberry and caramel sauce. I have used these two in these gingerbread mini cakes and the flavors go so well together. Perfect for Advent and Christmas times.


Pepparkaksgrottor med Kolasås & Lingon

7 st


50 g mjukt smör

0,5 dl kokossocker

3/4 dl vetemjöl

1 tsk kanel

3/4 tsk ingefära

1/4 tsk kardemumma

1/4 tsk nejlika

0,5 tsk bakpulver


fyllning: kolasås & lingon


Rör ihop smör och socker fluffigt och blanda sedan i resten av ingredienserna. Forma små bollar och lägg i formar. Grädda i 175 C grader i ca 15 minuter. Gör en fördjupning i dem och lägg i en klick kolasås och toppa med frysta lingon. 



Mini Gingerbread Cakes with Caramel Sauce & Lingonberries 

7 pcs


50 g soft butter

0.5 dl coconut sugar

3/4 dl wheat flour

1 teaspoon cinnamon

3/4 tsp ginger

1/4 tsp cardamom

1/4 tsp cloves

0.5 tsp baking powder


filling: caramel sauce & lingonberries 


Stir together butter and sugar and mix in the rest of the ingredients. Shape small balls and put in muffin cups. Bake at 175 ° C for about 15 minutes. Make a cavity in them and fill with caramel sauce and frozen lingonberries.