Mazarinbakelse har så länge jag minns varit en stor favorit. Så gott med mandelsmaken och den söta sylten och glasyren. Mazarinmuffins är en simplifierad version av bakelsen om än lika god. Gillar du mazariner? 
Idag vill jag gratulera min fina mamma som fyller år! Jag hade gärna bjudit dig på en mazarin :)

Mazarin pastry has been a big favorite for as long as I can remember. So good with the almond taste and the sweet jam and glaze. Mazarin muffins are a simplified version of the cake, albeit just as good. Do you like mazarin? Today I want to congratulate my mom on her birthday!


Mazarinmuffins

4 st


50 g smör, rumsvarmt

0,5 dl socker

0,5 ägg

3/4 dl vetemjöl

2 msk mandelmjöl

1/4 tsk bakpulver

0,5 tsk vanilj

0,5 tsk mandelarom


hallonsylt


topping:

florsocker

mandelmjölk


Blanda smör och socker fluffigt. Blanda i resten av ingredienserna till en slät smet. Fördela smeten i muffinsformar och klicka i lite hallonsylt. Grädda i 175 C grader i ca 15 minuter. Låt svalna. Blanda florsocker med mandelmjölk till en tjock blandning och lägg på muffinsen. 



Mazarin Muffins

4 pcs


50 g butter, room temperature

0.5 dl sugar

0.5 egg

3/4 dl wheat flour

2 tbsp almond flour

1/4 tsp baking powder

0.5 tsp vanilla

0.5 tsp almond aroma


raspberry jam


topping:

icing sugar

almond milk


Mix butter and sugar fluffy. Mix in the rest of the ingredients to a smooth batter. Distribute the batter in muffin cups and put a dollop of raspberry jam in each. Bake at 175 C degrees for about 15 minutes. Let cool. Mix icing sugar with almond milk to a thick mixture and spread on the muffins.