När jag bakade den krämiga blåbärskakan fick jag kondenserad mjölk över och tänkte att jag bakar en annan version av blåbärskakan. Det blev en citronkaka med mandarinklyftor. Mycket fräsch och saftig. Ha en fin dag!

When I baked the creamy blueberry cake, I got condensed milk over it and thought I would baking another version of the blueberry cake. I made a lemon cake with mandarin slices. Very fresh and moist. Have a nice day!


Krämig Mandarin-Citronkaka


50 g smör

0,5 dl socker

0,5 ägg

1 1/4 dl vetemjöl

0,5 tsk bakpulver


fyllning:

1 dl mandarinklyftor, från konserv

1 dl kondenserad mjölk

2 msk creme fraiche

0,5 ägg

0,5 citron, saft och skal


Blanda smör och socker fluffigt. Blanda i ägg. Tillsätt vetemjöl och bakpulver och blanda till en slät smet. Bred smeten i botten och upp på kanterna i en rund bakform (14 cm) klädd med bakplåtspapper. Lägg på mandarinklyftorna. Blanda kondenserad mjölk med creme fraiche, ägg och citron och häll på mandarinerna. Grädda kakan i 175 C i ca 35-40 minuter. 



Creamy Mandarin Lemon Cake


50 g butter

0.5 dl sugar

0.5 egg

1 1/4 dl wheat flour

0.5 tsp baking powder


filling:

1 dl mandarin wedges, canned

1 dl condensed milk

2 tbsp sour cream

0.5 egg

0.5 lemon, juice ans zest


Mix butter and sugar fluffy. Mix in the egg. Add wheat flour and baking powder and mix to a smooth batter. Spread the batter on the bottom and up on the edges in a round baking tin (14 cm) lined with parchment paper. Top with mandarin wedges. Mix condensed milk with creme fraiche, egg and lemon. Pour on the mandarin wedges. Bake the cake at 175 C for about 35-40 minutes.