Krämig Mandarin-Citronkaka
50 g smör
0,5 dl socker
0,5 ägg
1 1/4 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
fyllning:
1 dl mandarinklyftor, från konserv
1 dl kondenserad mjölk
2 msk creme fraiche
0,5 ägg
0,5 citron, saft och skal
Blanda smör och socker fluffigt. Blanda i ägg. Tillsätt vetemjöl och bakpulver och blanda till en slät smet. Bred smeten i botten och upp på kanterna i en rund bakform (14 cm) klädd med bakplåtspapper. Lägg på mandarinklyftorna. Blanda kondenserad mjölk med creme fraiche, ägg och citron och häll på mandarinerna. Grädda kakan i 175 C i ca 35-40 minuter.
Creamy Mandarin Lemon Cake
50 g butter
0.5 dl sugar
0.5 egg
1 1/4 dl wheat flour
0.5 tsp baking powder
filling:
1 dl mandarin wedges, canned
1 dl condensed milk
2 tbsp sour cream
0.5 egg
0.5 lemon, juice ans zest
Mix butter and sugar fluffy. Mix in the egg. Add wheat flour and baking powder and mix to a smooth batter. Spread the batter on the bottom and up on the edges in a round baking tin (14 cm) lined with parchment paper. Top with mandarin wedges. Mix condensed milk with creme fraiche, egg and lemon. Pour on the mandarin wedges. Bake the cake at 175 C for about 35-40 minutes.
2 Comments
Ooh vad det måste vara gott:) Jag gjorde nyss också en torta med kondenserad mjölk fyllning , men med äppel.
ReplyDeleteSå gott med äppel i kaka!
Delete