För någon vecka sedan lagade jag min favorit lasagne och den blev så god. Nu var jag igen sugen på lasagne, och hade zucchin hemma så jag bestämde att istället för lasagneplattor använda zucchiniskivor. Denna version blev också så god. 

A few weeks ago I made my favorite lasagna and it turned out so good. Now I was again craving lasagna, and I had zucchini at home so I decided to use zucchini slices instead of lasagne sheets. This version was also so good. 


Krämig Zucchini Lasagne


tomatsås:

1 röd lök, hackad

2 vitlökssklyftor, hackad

250 g vegetarisk färs

1 paprika, tärnad

0,5 zucchini, tärnad

6 dl tomatsås

2 msk ketchup

1 msk senap

oregano

salt

svartpeppar

1-2 st zucchini, tunt skivade med mandolin


Bechamelsås:

40 g smör

3/4 dl vetemjöl

3/4 l mjölk

100 g smakrik riven ost

hel grön peppar, krossad

salt


Värm en stekpanna med lite olja och lägg i lök och vitlök. Stek i någon minut och tillsätt sedan färs och grönsaker och stek i 5 minuter. Tillsätt tomatsås, ketchup, senap och kryddor. Låt sjuda i 15-20 minuter. 

Bechamelsås: Smält smöret i en kastrull och blanda i mjölet. Tillsätt mjölken lite i taget under omrörning. Låt sjuda under omrörning i ca fem minuter. Blanda i osten och smaksätt med grön peppar och salt. Rör runt tills osten har smält. 

Lägg ett tunt lager bechamelsås i botten på en ugnsform. Lägg sedan på zucchiniskivor och sedan tomatsås. Upprepa och avsluta med bechamelsås och riven ost. Grädda lasagnen i 175 C grader ca 45 minuter.



Creamy Zucchini Lasagne


tomato sauce:

1 red onion, chopped

2 garlic cloves, chopped

250 g vegetarian minced meat

1 pepper, diced

0.5 zucchini, diced

6 dl tomato sauce

2 tbsp ketchup

1 tbsp mustard

oregano

salt

black pepper

1-2 zucchini, thinly sliced with a mandolin


Bechamel sauce:

40 g butter

3/4 dl wheat flour

3/4 l milk

100 g tasty grated cheese

whole green pepper, crushed

salt


Heat a frying pan with a little oil and add the onion and garlic. Fry for a few minutes and then add minced meat and vegetables and fry for 5 minutes. Add tomato sauce, ketchup, mustard and spices. Let simmer for 15-20 minutes.

Bechamel sauce: Melt the butter in a saucepan and mix in the flour. Add the milk a little at a time while stirring. Let simmer while stirring for about five minutes. Mix in the cheese and season with green pepper and salt. Stir until the cheese has melted.

Place a thin layer of bechamel sauce in the bottom of an oven dish. Then top with zucchini slices and then tomato sauce. Repeat and finish with bechamel sauce and grated cheese. Bake the lasagna at 175 C degrees for about 45 minutes.