Peanut Butter Choco Hazelnut Cake
65 g Whole Earth peanut butter choco hazelnut spread
35 g coconut oil
30 g butter
3/4 dl hot, strong coffee
1 egg, at room temperature
40 g quark
100 g sugar (Good Good sweet like sugar)
1.5 dl all-purpose flour
2 tbsp cocoa powder
1 tsp baking powder
0.5 tsp vanilla
one pinch of salt
Preheat the oven to 175 ° C. In a bowl, add the peanut butter, coconut oil and butter. Pour the coffee over, and stir until smooth and all of the butter is melted. Set aside to cool slightly. Then add the quark and egg, mix well. Add sugar, flour, baking powder, vanilla and salt. Mix to combine. Pour the batter into a greased and floured bundt pan. Bake the cake for approx. 25 minutes. Remove the cake from the oven and allow to stand for 10 minutes before inverting onto a plate and allowing to cool completely.
Jordnötssmör Choklad-Hasselnötskaka
65 g Whole Earth jordnötssmör choklad hasselnötssmör
35 g kokosolja
30 g smör
3/4 dl hett, starkt kaffe
1 ägg
40 g kvarg
100 g socker (Good Good sweet like sugar)
1,5 dl vetemjöl
2 msk kakaopulver
1 tsk bakpulver
0,5 tsk vanilj
en nypa salt
Värm ugnen till 175 ° C. Tillsätt jordnötssmör, kokosolja och smör i en skål. Häll kaffet över och blanda tills det är jämnt och allt smör smält. Lägg åt sidan för att svalna något. Tillsätt sedan kvarg och ägg, blanda väl. Tillsätt socker, mjöl, bakpulver, vanilj och salt. Blanda. Häll smeten i en smord och mjölad bakform. Baka kakan i ca. 25 minuter. Ta bort kakan från ugnen och låt den stå i 10 minuter innan den vänds på en tallrik och låt sedan svalna helt.
2 Comments
Har aldrig sett färdig jordnötssmör med choklad, men det är ju lätt att laga själv. En kaka som ser mycket god ut:)
ReplyDeleteTack så mycket!
Delete