Vem gillar inte smulpaj? Så gott med det knapriga smultäcket till de mjuka och goda bären :) Och det som gör pajen fulländad är att servera den med en kula vaniljglass. Min version på pajen skulle nog passa att äta till frukost också, och då kan man ta kvarg eller yoghurt till. Mycket gott!

Who doesn't like crumble pie? So good with the crunchy crumb cover with the soft and delicious berries :) And what makes the pie perfect is to serve it with a scoop of vanilla ice cream. My version of the pie would probably be suitable for breakfast as well, and then you can add quark or yoghurt. Very good!

Blåbärssmulpaj

2 portioner

2 dl blåbär 

1 tsk potatismjöl


havresmul:

3/4 dl havregryn

0,5 msk kokosolja

1 msk fibersirap

1 tsk kanel

1/4 tsk kardemumma


Blanda blåbär och potatismjöl. Fördela bären i två portionsformar. Blanda ingredienserna till smulet och strö på blåbären. Grädda i 175 C i ca 20 minuter. Servera dem varma med vaniljglass eller yoghurt. 



Blueberry Crumble Pie

2 servings


2 dl blueberries

1 tsp potato flour


crumbs:

3/4 dl oatmeal

0.5 tbsp coconut oil

1 tbsp fiber syrup

1 tsp cinnamon

1/4 tsp cardamom


Stir together the blueberries and potato flour. Divide the berries into two ramekins. Mix the ingredients for the crumbs and sprinkle on the blueberries. Bake at 175 C for about 20 minutes. Serve them warm with vanilla ice cream or yogurt.