I det Thailändska köket används citrongräs mycket och den doftar så gott och ger maten en fräsch smak. Jag gjorde en sås med den tillsammans med tofu och kokosmjölk. Min sås färgades dock lila pga av den lila moroten jag använde :) Kanske inte en så vacker maträtt, men desto mera smak har den :) 

In Thai cuisine, lemongrass is used a lot and it smells so good and gives the food a fresh taste. I made a sauce with it along with tofu and coconut milk. However, my sauce was colored purple due to the purple carrot I used :) Maybe not such a beautiful dish, but it has all the more taste :)


Tofusås med Kokos & Citrongräs

1 röd lök, hackad

1 vitlöksklyfta, hackad

2 dl broccolibuketter

2 dl blomkålsbuketter

15 cm zucchini, tärnad

1 liten paprika, tärnad

1 tsk färsk ingefära, riven

1 citrongrässtjälk, tvättad och stammen avlägsen

200 g tofu, tärnad och stekt

2-3 dl kokosmjölk

salt

svartpeppar

Stek lök och vitlök i en kastrull med lite olja i någon minut. Tillsätt grönsakerna, lite vatten och gör ett kryss i citrongrässtjälkstammen med en kniv och lägg hela i kastrullen.  Låt sjuda i 15 minuter. Blanda i tofu och kokosmjölk och låt sjuda 5 minuter. Krydda efter smak. Ta bort citrongrässtjälken. Servera såsen med ris. 


Tofu Sauce with Coconut & Lemongrass

1 red onion, chopped

1 clove of garlic, chopped

2 dl broccoli bouquets

2 dl cauliflower bouquets

15 cm zucchini, diced

1 small pepper, diced

1 tsp fresh ginger, grated

1 lemongrass stalk, washed and stem removed

200 g tofu, diced and fried

2-3 dl coconut milk

salt

black pepper

Fry onion and garlic in a saucepan with a little oil for a few minutes. Add the vegetables, a little water and make a cross in the lemongrass stem with a knife and put the whole in the saucepan. Let simmer for 15 minutes. Add tofu and coconut milk and let simmer for 5 minutes. Season to taste. Remove the lemongrass stalk. Serve the sauce with rice.