Har du smakat på Dumles nya smak, jordgubb? Den är väldigt god och man känner en hint av jordgubb, inte för stark, precis passligt. Den är förstås god att äta bara som den är, men jag tycker om att baka med godis, så dessa fick bli en del av dessa chokladmuffins. Kladdigt, och så otroligt gott :)

Have you tasted Dumle's new flavor, strawberry? It is very good and you feel a hint of strawberry, not too strong, just right. It is of course good to eat just as it is, but I like to bake with sweets, so these got to be a part of these chocolate muffins. Sticky, and so incredibly good :)


Dumle Chokladmuffins

7 st


2 msk kakao

0,5 dl kokande vatten

1 1/4 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

en nypa salt

1 tsk vanilj

50 g smör

3/4 dl kokossocker

1 ägg

7 st dumlegodis


Värm ugnen till 175 C. Blanda kakaon i det kokade vattnet tills slät. Ställ åt sidan. Vispa smör och socker mjukt, tillsätt sedan ägget och blanda väl. Rör ner mjöl, bakpulver, salt, vanilj och kakaoblandningen. Fyll muffinsformarna med smeten och tryck i en dumle i varje. Grädda i ugnen i cirka 15 minuter.



Dumle Chocolate Muffins

7 pcs


2 tbsp cocoa powder

0.5 dl boiling water

1 1/4 dl wheat flour

1 tsp baking powder

a pinch of salt

1 tsp vanilla

50 g butter

3/4 dl coconut sugar

1 egg

7 pcs dumle chocolate


Preheat the oven to 175 C. Mix cocoa in the boiled water until smooth. Put aside. Whisk butter and sugar softly, then add the egg and mix well. Stir in flour, baking powder, salt, vanilla and cocoa mixture. Fill the muffin cups with the batter and press one dumle in each. Bake in the oven for about 15 minutes.