Bärkaka med Kardemummasmul
Kaka:
1 dl (kokos)socker
1 ägg
50 g smör, smält
1 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
1 msk mjölk
Smuldeg:
0,5 dl vetemjöl
1 msk kokossocker
0,5 tsk kardemumma
25 g smör
1 dl frysta bär
0,5 tsk potatismjöl
Blanda socker och ägg. Tillsätt sedan smör och resterande ingredienser. Häll smeten i en liten form. Blanda ingredienserna till smulet. Lägg bären blandat med potatismjöl på smeten och toppa med smulet. Grädda kakan i 175 C i ca 30 minuter.
Berry Cake with Cardamom Crumbs
Cake:
1 dl (coconut) sugar
1 egg
50 g butter, melted
1 dl wheat flour
0.5 tsp baking powder
1 tbsp milk
crumbs:
0.5 dl wheat flour
1 tbsp coconut sugar
0.5 tsp cardamom
25 g butter
1 dl frozen berries
0.5 tsp potato flour
Mix sugar and egg. Then add butter and the remaining ingredients. Pour the batter into a small baking pan. Mix the ingredients for the crumb. Place the berries mixed with potato flour on the batter and top with the crumbs. Bake the cake at 175 C for about 30 minutes.
2 Comments
Så gott! Jag gillar verkligen kardemumma.
ReplyDeleteJa, kardemumma ger en så god smak! Glad fredag!
Delete