Rödbetssallad har alltid varit en favorit och jag minns väl en köpevariant med strimlad rödbeta som var så god. Den är säkert god än idag, men nu var det många år som jag åt den. Den är av märket Saarioinen. Det är väldigt enkelt att laga egen sallad och den blir också riktigt god och du bestämmer själv vad du har i den. Här är min variant.

Beetroot salad has always been a favorite and I remember well and store bought variety with shredded beetroot that was so good. It is probably still good, but it's been years since I last ate it. It is from the brand Saarioinen. It's also very easy to make your own beetroot salad and it also becomes really good and you decide what you have in it. Here is my version.


Rödbetssallad


2 kokta rödbetor, tärnad

5 skivor saltgurka, hackad

0,5-3/4 dl kvarg

1 msk majonnäs

salt

svartpeppar

persilja


Blanda rödbeta, saltgurka, kvarg och majonnäs i en skål. Smaka av med salt och peppar. Toppa med persilja.



Beetroot Salad


2 cooked beetroots, diced

5 slices pickled cucumber, chopped

0.5-3/4 dl quark

1 tbsp mayonnaise

salt

black pepper

parsley


Mix beetroot, pickled cucumber, quark and mayonnaise in a bowl. Season with salt and pepper. Top with parsley.