Pie belongs to summer, do you agree? I actually make pies quite rarely, but still enjoy them very much. I should make them more often :) Pie is perfect for buffet and as a picnic food. A salad aside and you have a good meal.
Paj med Paprika & Soltorkade Tomater
pajbotten:
2 dl rågmjöl
1 dl havremjölblandning
1 dl kvarg
2 msk olja
2 msk mjölk
1/4 tsk salt
fyllning:
soltorkade tomater
paprika, tärnad
2 ägg
1 dl grädde
1 dl mjölk
1 dl riven ost
1/4 tsk vitlökspulver
1/4 tsk salt
Blanda alla ingredienser till pajbotten till en deg. Tryck degen i en form, 20 cm. Förgrädda pajskalet i 175 C i 10 minuter. Blanda ingredienserna till fyllningen och häll på pajbotten. Grädda pajen i 175 C i ca 25 minuter.
Pie with Bell Pepper & Sun-dried Tomatoes
pie crust:
2 dl rye flour
1 dl oat flour blend
1 dl quark
2 tbsp oil
2 tbsp milk
1/4 tsp salt
filling:
sun-dried tomatoes, chopped
bell pepper, diced
2 eggs
1 dl cream
1 dl milk
1 dl grated cheese
1/4 tsp garlic powder
3 Comments
Mums, det där skulle smaka mig just nu...
ReplyDeleteMums! Det blir paj här också inom kort, känner jag.
ReplyDeleteVisst är det gott!
Delete