Tigerkaka är gott och jag är just nu väldigt förtjust i mjuka kakor. Den här gången gjorde jag tigerkakan med smak av apelsin och nutella. Mycket gott om du frågar mig :) Ha en skön söndag!

Marble cake is good and I am very fond of soft cakes at the moment. This time I made a marble cake with the taste of orange and nutella. Very good if you ask me :) Have a nice Sunday!



Nutella Apelsinkaka

50 g smör, mjukt
0,5 dl socker
1 ägg
1 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
1 msk mjölk

apelsinskal

1 msk nutella
1 msk kakaopulver
1 msk mjölk

Blanda smör och socker fluffigt. Tillsätt ägget och blanda väl. Blanda ner vetemjöl, bakpulver och mjölk. Häll hälften av smeten i en annan bunke och blanda i apelsinskal. I den andra smeten blanda nutella, kakao och mjölk. Häll hälften av nutellasmeten i en bakform klädd med bakplåtspapper. Häll sedan på hälften av apelsinsmeten. Gör så en gång till. Med en kniv rör runt i smeten, så de blandas. Grädda kakan i 175 C i ca 25 minuter. 



Nutella Orange Cake

50 g butter, soft
0.5 dl sugar
1 egg
1 dl wheat flour
0.5 tsp baking powder
1 tbsp milk

orange zest

1 tbsp nutella
1 tbsp cocoa powder
1 tbsp milk

Mix the butter and sugar fluffy. Add the egg and mix well. Stir in wheat flour, baking powder and milk. Pour half of the batter into another bowl and mix in orange zest. In the another batter add nutella, cocoa and milk. Pour half of the nutella batter into a baking dish lined with baking paper. Then pour in half of the orange batter. Then do it again. Using a knife, stir in the batters so that they get mixed. Bake the cake at 175 C for about 25 minutes.