Jag hade en öppnad burk kokosmjölk och jag vill inte slänga mat så jag bestämde att använda den i denna kaka. En saftig kaka med smak av kokos. 

I had an opened can of coconut milk and I don't want to throw away food so I decided to use it in this cake. A moist cake with a taste of coconut.


Coconut Milk Cake

65 g butter, soft
1.5 dl sugar
1 large egg
0.5 dl coconut milk
1 dl flour
2 tbsp desiccated coconut 
3/4 tsp baking powder
1/4 tsp vanilla powder
one pinch of salt

Heat the oven to 175 C. Grease and flour a small loaf tin. Stir the butter and sugar. Add the egg and the coconut milk. Then add the flour, desiccated coconut, baking powder, vanilla and salt. Pour the batter into the loaf tin. Bake in the oven for about 30 minutes. 



Kokosmjölkkaka

65 g smör, mjukt
1,5 dl socker
1 stort ägg
0,5 dl kokosmjölk
1 dl mjöl
2 msk kokosflingor
3/4 tsk bakpulver
1/4 tsk vaniljpulver
en nypa salt

Värm ugnen till 175 C. Smörj och mjöla en liten brödform. Rör om smöret och sockret. Tillsätt ägget och kokosmjölken. Tillsätt sedan mjöl, 2 msk kokosflingor, bakpulver, vanilj och salt. Häll smeten i brödformen. Baka i ugnen i ca 30 minuter.