Jag äter inte så ofta just Engelsk lakrits, även om de är goda. Men jag tycker att de är lite för söta, men att baka med dem är ju gott. Och så är de så fina och blir bra på bild. Jag använde bitar av lakritsen i själva smeten och sedan vid servering dekorerar jag med hela lakritsbitar. Vackert och gott!

I do not eat very often English licorice, although they are good. But I think they are a little too sweet, but baking with them is good. And they are so cute and they look good in pictures. I used pieces of licorice in the batter and then when serving I decorate with whole licorice pieces. Beautiful and tasty!


Lakritsmuffins

2 små ägg
1 dl strösocker 
1 1/4 dl vetemjöl
3/4 tsk bakpulver
45 g smör, smält
0,5 dl lakritssås
0,5 dl lakrits, i bitar

Värm ugnen till 175 C grader. Blanda ihop ägg och socker. Blanda i vetemjöl, kakao, bakpulver, smör och lakritsås till en slät smet. Blanda i lakritsen. Häll smeten i muffinsformar och grädda i ungefär 15 minuter.



Licorice Muffins

2 small eggs
1 dl sugar
1 1/4 dl wheat flour
3/4 tsp baking powder
45 g butter, melted
0.5 dl licorice sauce
0.5 dl licorice, pieces

Preheat the oven to 175 C degrees. Mix eggs and sugar together. Stir in wheat flour, cocoa, baking powder, butter and licorice sauce to a smooth batter. Stir in the licorice. Pour batter into muffin cups and bake for about 15 minutes.