Det är inte mycket som slår nybakat bröd. Tänk dig ett varmt bröd med smör som smälter och kanske en skiva ost på, mmm så otroligt gott. Det är ett enkelt recept som ger saftiga bröd. De kan öven användas som hamburgerbröd.

There is not much that beats freshly baked bread. Imagine a warm bread with butter that melts and maybe a slice of cheese on, mmm so incredibly good. This is a simple recipe that provides moist rolls. They can also be used as hamburger bread.


Semlor

2 dl fullkornsmjöl
1 dl vetemjöl
1 dl havregryn
0,5 tsk torrjäst
0,5 tsk salt
2 dl vatten, 43 C
2 msk olja

Blanda mjöl, havregryn, torrjäst och salt i en bunke. Blanda i vatten och olja till en slät deg. Degen får vara lös. Låt jäsa i 60 minuter. Forma till fyra semlor och låt jäsa ytterligare 30 minter. Grädda i 200 C i ca 15 minuter.



Bread Rolls

2 dl whole wheat flour
1 dl wheat flour
1 cup oats
0.5 tsp dry yeast
0.5 tsp salt
2 dl water, 43 C
2 tbsp oil

Mix flours, oats, dry yeast and salt in a bowl. Mix in water and oil to a smooth dough. The dough should be quite loose. Let rise for 60 minutes. Form into four buns and allow to rise for another 30 minutes. Bake at 200 C for about 15 minutes.