Gillar du skagenröra?  Det gör jag och nu har jag gjort en vegetarisk variant på kikärtor. Den blev så god. Jag serverade den med ugnsbakad sötpotatis, men en skiva gott bröd passar också perfekt. Ha en fin dag!

Do you like Toast Skagen ? I do, and now I have made a vegetarian version with chickpeas. It got so good. I served it with baked sweet potato, but a slice of good bread also goes perfectly. Have a nice day!


Kikärtsskagen

3 dl kokta kikärtor
1 liten rödlök, hackad fint
1,5 dl naturell kvarg / växtbaserad yoghurt
2-3 msk vegansk majonnäs
1 tsk torkad dill
salt
svartpeppar

Mosa kikärtorna med en gaffel. Mosa dem inte helt utan lämna bitar av kikärtor. Blanda kikärtorna med resterande ingredienser och smaka och krydda ev. mer. Lägg i kylen. Servera till bakad potatis.



Chickpea Skagen

3 dl cooked chickpeas
1 small red onion, finely chopped
1.5 dl natural quark / plant based yogurt
2-3 tbsp vegan mayonnaise
1 tsp dried dill
salt
black pepper

Mash the chickpeas with a fork. Do not mash them completely, leave pieces of chickpeas. Mix the chickpeas with the remaining ingredients. Taste the mixture adn season more if needed. Put in the fridge. Serve with baked potato.