Jag konsumerar en hel del jordnötssmör :) Det är bara för gott. Jag tycker om att äta det med yoghurt, i gröt, på bröd eller helst äter jag det rakt ur burken. Men man kan också använda jordnötssmör i matlagning och bakning. Här har jag använt jordnötssmör i en sås som passar mycket bra som fyllning i tortilla.

I consume a lot of peanut butter :) It's just too good. I like to eat it with yogurt, in porridge, on bread or preferably I eat it straight out of the jar. But you can also use peanut butter in cooking and baking. Here I have used peanut butter in a sauce that goes very well as filling in tortilla.


Tofu Peanut Butter Sauce

sauce
4 tbsp water
2 tbsp peanut butter
2 tsp soy sauce
2 tsp garlic-ginger paste
0,5 tsp red curry paste or sambal oelek

tofu
250 g firm tofu, diced
2 tsp coconut oil
1 small red onion, chopped
1 small bell pepper
2 dl cabbage, shredded

For the sauce, whisk water, peanut butter, soy sauce, and garlic-ginger paste in a bowl.

Drain tofu and pat dry. Cut into dices. Heat oil in a large skillet over high heat. Heat oil in a frying pan. Add onion, bell pepper, cabbage and roast until softened. Add tofu and sauce and simmer for 5-10 minutes. Serve in tortilla.



Tofu Jordnötssmörsås

sås
4 msk vatten
2 msk jordnötssmör
2 tsk sojasås
2 tsk vitlöks-ingefärapasta
0,5 tsk röd currypasta eller sambal oelek

tofu
2 tsk kokosolja
1 liten rödlök, hackad
1 liten paprika, tärnad
2 dl vitkål, strimlad
250 g fast tofu, tärnad

Blanda vatten, jordnötssmör, soja och vitlök-ingefära pasta i en skål.

Häll vätskan bort från tofun och klappa torr. Skär i tärningar. Värm olja i en stekpanna. Lägg i lök, paprika, vitkål och stek tills de mjuknar. Tillsätt tofu och såsen och låt sjuda i 5-10 minuter. Servera i tortilla.