När jag bakar kladdkaka, får den gärna vara riktigt kladdig. Jag tycker det är så gott när smeten rinner ut när man skär i kakan. Äter man den varm är den verkligen kladdig, men när den svalnat så är den inte lika ridning. Men att äta en varm bit med vaniljglass är så, så gott, mmmm!

When I bake mud cake, I want it to be really sticky. I think it is so good when the batter oozes out when you cut the cake. If you eat it warm it is really sticky, but when it has cooled down it is not as runny. But eating a warm piece with vanilla ice cream is so, so good, mmmm!



Nutella Kladdkaka

40 g smör, smält
1 litet ägg
0,5 dl socker
0,5 dl vetemjöl
1,5 msk kakao
1 nypa salt
0,5 dl nutella

Sätt ugnen på 175 C grader. I en skål blanda smör, socker, och ägg. Blanda i vetemjöl, kakao, salt och nutella till en jämn smet. Klä en liten bakform med bakplåtspapper och häll i smeten. Grädda i ca 15 minuter.



Nutella Sticky Mud Cake

40 g butter, melted
1 small egg
0.5 dl sugar
0.5 dl wheat flour
1.5 tbsp cocoa powder
1 pinch of salt
0.5 dl nutella

Warm oven to 175 C degrees. In a bowl mix butter, sugar, and egg. Mix in flour, cocoa, salt and nutella to an even batter. Line a small baking dish with baking paper and pour in the batter. Bake for about 15 minutes.