Tangzhong, an Asian technique for making soft, fluffy yeast bread, where you cook a part of the flour and liquid in the recipe into a thick mixture prior to adding the remaining ingredients. This pre-cooking makes bread or buns softer, fluffier and extends the shelf life. The buns became really fluffy and so light and they stay good for days. Have you heard of this method of baking bread or buns?
Cinnamon Buns with Tangzhong
Tangzhong (flour paste):
5 tbsp almond milk
1.5 tbsp flour
Dough:
all of the tangzhong
40 g butter
1 3/4 dl almond milk
1 egg
4.5-5 dl (250g) flour
1.5 tsp (4.5g) instant yeast
0.5 dl granulated sugar
3/4 tsp salt
Filling:
100 g butter, soft
1 dl coconut sugar
1 tbsp ground cinnamon
0.5 tbsp cornstarch
pinch of salt
Tangzhong:
Combine the milk and flour in a saucepan, and whisk together until no lumps remain. Place the saucepan over medium heat, and cook, until the mixture thickens to pudding-like consistency, 1-2 minutes. Remove saucepan from the heat.
Dough:
To the saucepan with the tangzhong (flour paste), whisk in the butter and milk until smooth. Add in the egg and whisk until fully incorporated. The liquid ingredients will cool off the hot tangzhong and the mixture should now be lukewarm. Check that it is around 43 C degrees.
In the bowl of a stand mixer mix together the flour and yeast. Pour in the milk mixture. Fit the stand mixer with the dough hook and mix on low speed until all the flour is moistened and a dough comes together, about 2 minutes. Let the dough rest, covered, for 15 minutes, this will give the flour a chance to absorb the liquid, making it easier to knead.
After the 15 minutes, add the sugar and salt and mix on medium-low speed until a smooth, elastic and slightly sticky dough forms, about 10 minutes. The dough will be very sticky when mixing begins, but don’t add more flour, the dough will absorb the excess moisture and come together as the mixing progresses. After the 10 minutes of kneading, the dough should feel slightly sticky. Cover with a towel and allow to rise in a warm place for about 1 hour.
Filling:
Stir together the butter, coconut sugar, cinnamon, cornstarch and salt until smooth.
Gently deflate the risen dough, and put it onto a floured surface. Roll the dough to approx. 30 x 30 cm. Spread the filling all over the dough. Roll up and cut into 12 buns. Put the buns i muffin cups. Let rise for another 35 minutes. Brush with egg and top with pearl sugar. Bake the buns at 200 C for about 15 minutes.
Kanelbullar med Tangzhong
Tangzhong (mjölpasta):
5 msk mandelmjölk
1,5 msk mjöl
Deg:
hela tangzhong
40 g smör
1 3/4 dl mandelmjölk
1 ägg
4,5-5 dl (250 g) vetemjöl
1,5 tsk (4,5 g) torrjäst
0,5 dl strösocker
3/4 tsk salt
Fyllning:
100 g smör, mjukt
1 dl kokosnötsocker
1 msk mald kanel
0,5 msk majsstärkelse
nypa salt
Tangzhong:
Kombinera mjölken och mjölet i en kastrull och vispa ihop tills det inte finns några klumpar kvar. Placera kastrullen på medelhög värme och koka tills blandningen tjocknar till en puddingliknande konsistens, 1-2 minuter. Ta bort kastrullen från värmen.
Deg:
Till kastrullen med tangzhong (mjölpasta), blanda i smöret och mjölken tills det är slät. Tillsätt ägget och blanda tills det är helt slät. Kontrollera att blandningen är cirka 43 grader C.
Lägg mjöl och jäst i skålen till en köksassistens. Häll i mjölkblandningen. Blanda på låg hastighet med degkrok tills allt kommer samman, cirka 2 minuter. Låt degen vila, täckt, i 15 minuter, detta ger mjölet en chans att absorbera vätskan, vilket gör den lättare att knåda. Tillsätt socker och salt efter 15 minuter och blanda på medelhög hastighet tills en jämn, elastisk och något klibbig deg bildas, cirka 10 minuter. Degen kommer att vara mycket klibbig när blandningen börjar, men tillsätt inte mer mjöl, degen tar upp överskottsfuktigheten och kommer samman när knådningen fortskrider. Efter 10 minuters knådning bör degen vara något klibbig. Täck med en handduk och låt den jäsa på en varm plats i cirka 1 timme.
Fyllning:
Blanda smör, kokosnötsocker, kanel, majsstärkelse och salt i en skål.
Knåda degen försiktigt och lägg den på en mjölad yta. Kavla degen till ca. 30 x 30 cm. Bred på fyllningen över hela degen. Rulla upp och skär i 12 bullar. Lägg bullarna i muffinsformar. Låt jäsa i ytterligare 35 minuter. Pensla med ägg och toppa med pärlsocker. Grädda bullarna i 200 ° C i cirka 15 minuter.
Knåda degen försiktigt och lägg den på en mjölad yta. Kavla degen till ca. 30 x 30 cm. Bred på fyllningen över hela degen. Rulla upp och skär i 12 bullar. Lägg bullarna i muffinsformar. Låt jäsa i ytterligare 35 minuter. Pensla med ägg och toppa med pärlsocker. Grädda bullarna i 200 ° C i cirka 15 minuter.
0 Comments