Jag hittade i affären en vit choklad med smak av citron och vallmofrön. Och då kom jag på tanken att baka muffins med smak av det. För att få en mer intensiv smak blandade jag även i citronjuice- och skal och vallmofrön. De blev mycket saftiga och goda. 

I found in the store white chocolate with the taste of lemon and poppy seeds. And then I came up with the idea of baking muffins with the chocolate. To get a more intense flavour  I also mixed in lemon juice and lemon zest and poppy seeds. They were very moist and tasty.



Citron Vit Choklad Vallmomuffins
10 st små muffins

40 g smör, smält
1 dl strösocker
1 litet ägg
80 g kvarg
0,5 citron, juice och skal
1 dl vetemjöl
0,5 msk vallmofrön
3/4 tsk bakpulver
citron vallmofrö vit choklad

Blanda smält smör och socker i en skål. Tillsätt ägget och blanda väl. Blanda i ricotta och sedan resterande ingredienser. Blanda tills allt är slätt. Häll smeten i muffinsformar. Grädda i 175 C i ca 15 minuter. Låt svalna.



Lemon White Chocolate Poppy Muffins
10 small muffins

40 g butter, melted
1 dl sugar
1 small egg
80 g quark
0.5 lemon, juice and zest
1 dl wheat flour
0.5 tbsp poppy seeds
3/4 tsp baking powder
lemon poppy seed white chocolate

Mix melted butter and sugar in a bowl. Add the egg and mix well. Stir in ricotta and then the remaining ingredients. Mix until everything is smooth. Pour the batter into muffins cups. Bake at 175 C for about 15 minutes. Let cool.