Det var en tid sedan jag bakade "hälsosammare bakverk", men nu fick jag ett ryck och vile göra en proteinrik bakelse. Så här har vi resultatet, en en paj med jordnötssmör och vaniljprotein i pajskalet och en proteinrik chokladpudding som fyllning. Mycket gott!

It was a while since I baked "healthier pastries", but now I wanted to make a protein-rich pastry. So here's the result, a pie with peanut butter and vanilla protein in the pie shell and a protein-rich chocolate pudding as filling. Very good!



Protein Vanilj-Chokladpaj

pajbotten:
22 g jordnötssmör
2 msk vanilj proteinpulver
3/4 msk vatten

fyllning:
choklad proteinpudding (t.ex Ehrmann)
färska bär

Blanda ingredienserna till pajbotten i en skål. Tryck degen i formen på en liten silikonform. Grädda i 160 C i ca 10 minuter. Låt svalna. Fyll med chokladpudding och toppa med bär. 


Protein Vanilla Chocolate Pie

pie crust:
22 g peanut butter
2 tbsp vanilla protein powder
3/4 tbsp water

filling:
chocolate protein pudding (Ehrmann)
fresh berries

Mix the ingredients for the pie crust in a bowl. Press the dough into a small silicone mold. Bake at 160 C for about 10 minutes. Let cool. Fill with chocolate pudding and top with berries.