Mjuka cookies som är rullade i granola. Lite annorlunda och knapriga av granolan. I smeten hade jag även hackad choklad, vilket jag tycker passar bra i cookies. Enkla och goda!

Soft cookies rolled in granola. Slightly different and crunchy of the granola. In the batter I also added chopped chocolate, which I think goes well in cookies. Simple and good!


Granola Chocolate Cookies
12 cookies

50 g butter, room temperature
0.5 dl brown sugar
2 tbsp stevia sugar or white sugar
0.5 tsp vanilla extract
1 egg
2 dl plain flour
2 tbsp cocoa powder
0.5 tsp baking powder
30 g chocolate, chopped
approx.1.5 dl granola

Preheat oven to 175 C. Line a baking tray with baking paper. In a bowl, stir butter and sugars together. Add egg and vanilla and stir until combined. Add the flour, cocoa powder and baking powder and mix to combine. Add chocolate chips and stir. Put the batter in the fridge for 15 minutes. Put granola on a plate. Make balls of the batter and roll them in the granola, pressing the granola into the cookie dough using your hands. Bake for approximately 10 minutes. Let cool completely.



Granola Chokladkakor
12 kakor

50 g smör, rumstemperatur
0,5 dl brunt socker
2 msk stevia socker eller strösocker
0,5 tsk vaniljextrakt
1 ägg
2 dl vetemjöl
2 msk kakaopulver
0,5 tsk bakpulver
30 g choklad, hackad
ca.1,5 dl granola

Värm ugnen till 175 C. Lägg bakplåtspapper på en plåt. I en skål blanda smör och socker. Tillsätt ägg och vanilj och blanda. Rör i mjöl, kakaopulver, bakpulver och choklad. Ställ smeten i kylskåpet i 15 minuter. Lägg granola på en tallrik. Gör bollar av smeten och rulla dem i granolan. Baka i ca 10 minuter. Låt svalna helt.