Jag tröttnar aldrig på chokladmuffins och gärna med bitar av choklad i. Och när man även tillsätter fudgebitar kan det inte bli bättre. I dessa har jag experimenterat lite med att använda både smör och olja, för att se hur konsistensen blir. Och ja, det blev mycket bra, muffinsen blev saftiga. Till saftigheten bidrar även kvarg. Så goda!

I never get tired of chocolate muffins and preferably with pieces of chocolate in them. And when you also add fudge bits, it can't get any better. In these I have experimented a little with using both butter and oil, to see how the consistency is. And yes, the muffins turned out really moist. Quark also contributes to the moistness. So delicious!


Chocolate Fudge Muffins
10 muffins

0.5 dl cocoa powder
0.5 dl boiling water
1 dl quark 
40 g butter, melted
1 tbsp oil
1 egg, at room temperature
1 dl coconut sugar
0.5 dl stevia sugar
2 dl wheat flour
1 tsp baking powder
one pinch of salt
70 g chocolate chunks
70 g fudge, chopped

Preheat oven to 175 C. Line a muffin pan with 10 cupcake liners.
In a bowl stir together the cocoa powder and boiling water to form a smooth paste. Add the quark, butter, oil and egg. Then add the rest of the ingredients. Do not overmix. Spoon the batter into the prepared muffin pan. Sprinkle the top of the muffins with some chocolate chunks. Bake for about 15 minutes.



Choklad Fudgemuffins
10 st

0,5 dl kakaopulver
0,5 dl kokande vatten
1 dl kvarg
40 g smör, smält
1 msk olja
1 ägg, vid rumstemperatur
1 dl kokossocker
0,5 dl stevia socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
en nypa salt
70 g chokladbitar
70 g fudge, hackad

Värm ugnen till 175 C. Lägg ca 10 st muffinsformar i en muffinsplåt. I en skål blanda kakaopulver och kokande vatten till en slät pasta. Tillsätt kvarg, smör, olja och ägg. Lägg sedan i resten av ingredienserna. Övermixa inte. Skeda smeten i den beredda muffinsplåten. Toppa medp med lite chokladbitar. Grädda i ca 15 minuter.