When I make lasagna I like to use ricotta in the cheese sauce. I think it is so creamy and when you season with garlic powder and a good grated cheese it will be so good. I used both lasagna sheets and sliced zucchini.
Ricotta Zucchini Lasagne
4-5 dl sojafärssås
lasagneark
zucchini, skivad på längden
ricottasås:
250 g ricotta
1 dl parmesan, riven
en skvätt mjölk
1/4 tsk vitlökspulver
salt
svartpeppar
riven ost
Häll lite tomatsås i botten på en ugnsform. Lägg på ett lager av lasagneark och zucchiniskivor. Toppa med ett lager av ricottasås. Gör så här några lager till. Avsluta med ricottasås och riven ost. Grädda lasagnen i 200 C i ca 20-30 minuter.
Ricotta Zucchini Lasagne
4-5 dl soy minced meat sauce
lasagne sheets
zucchini, sliced lengthwise
Ricotta Sauce:
250 g ricotta
1 dl parmesan, grated
a splash of milk
1/4 tsp garlic powder
salt
black pepper
0 Comments