När jag gör lasagne gillar jag att använda ricotta i ostsåsen. Jag tycker att den är så krämig och när man kryddar med vitlökspulver och en god riven ost blir det så gott. Jag använde både lasagne ark och skivad zucchini. 

When I make lasagna I like to use ricotta in the cheese sauce. I think it is so creamy and when you season with garlic powder and a good grated cheese it will be so good. I used both lasagna sheets and sliced zucchini.



Ricotta Zucchini Lasagne

4-5 dl sojafärssås
lasagneark
zucchini, skivad på längden

ricottasås:
250 g ricotta
1 dl parmesan, riven
en skvätt mjölk
1/4 tsk vitlökspulver
salt
svartpeppar

riven ost

Häll lite tomatsås i botten på en ugnsform. Lägg på ett lager av lasagneark och zucchiniskivor. Toppa med ett lager av ricottasås. Gör så här några lager till. Avsluta med ricottasås och riven ost. Grädda lasagnen i 200 C i ca 20-30 minuter. 



Ricotta Zucchini Lasagne

4-5 dl soy minced meat sauce
lasagne sheets
zucchini, sliced lengthwise

Ricotta Sauce:
250 g ricotta
1 dl parmesan, grated
a splash of milk
1/4 tsp garlic powder
salt
black pepper

grated cheese

Pour a little tomato sauce into the bottom of a baking dish. Put on a layer of lasagne sheets and zucchini slices. Top with a layer of ricotta sauce. Do this a few more layers. Finish with ricotta sauce and grated cheese. Bake the lasagne in 200 C for about 20-30 minutes.