Under påskhelgen bakade jag denna goda och fräscha kaka med mak av citron och vit choklad. Den innehåller även kvarg som ger kakan en saftig och bra konsistens. Det här är en av mina favoritkakor.

During the Easter weekend, I baked this good and fresh cake with the flavor of lemon and white chocolate. It also contains quark that gives the cake a moist and good consistency. This is one of my favorite cakes.


Vit choklad Citronkaka

100 g vit choklad
100 g smör eller margarin
150 g kvarg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
0,5 citron, skal och saft
1 tsk bakpulver
0.5 tsk vaniljpulver
lakrits choklad, hackad

Värm ugnen till 200 grader. Klä en form, ca 24 cm i diameter, med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och blanda sedan i chokladen tills den smält. Rör kvarg och socker till en jämn smet. Tillsätt smör-chokladblandningen och blanda. Riv citronskalet och pressa citronsaften ner i smeten. Blanda i mjöl, bakpulver och vaniljpulver. Häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter. Låt svalna.



White Chocolate Lemon Cake

100 g white chocolate
100 g butter or margarine
150 g quark
2 dl sugar
2 dl flour
0,5 lemon, juice and zest
1 tsp baking powder
0.5 tsp vanilla powder
licorice chocolate, chopped

Preheat the oven to 200 degrees C. Line a baking pan (24cm) with parchment paper. Melt the butter and add the chocolate and stir until it's melted. Stir quark and sugar until smooth. Add the butter-chocolate mixture and mix. Grate the lemon zest and squeeze the lemon juice into the batter. Mix in flour, baking powder and vanilla powder. Pour the batter into the baking pan. Bake in the oven for 20-25 minutes. Let cool.