Baking bagels will not be easier than this. You need only a few ingredients and the dough does not need to rise or be pre-boiled. These are perfect for the weekend breakfast as they are so quick to make.
Enkla Bagels
2,5 dl kvarg / växtbaserad yoghurt
2,5 dl fullkornsvetemjöl
1,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
topping:
sesamfrön
pumpafrön
Blanda kvarg, mjöl, bakpulver och salt till en deg. Dela degen i fyra bitar och rulla dem till bollar. Platta till dem en aning. Gör ett hål i mitten på dem och toppa dem med frön. Grädda i 200 C i ca 20 minuter.
Simple Bagels
2.5 dl quark / plant based yogurt
2.5 dl whole grain wheat flour
1.5 tsp baking powder
0.5 tsp salt
topping:
sesame seeds
4 Comments
Mums:) Ser goda ut:) Har gjort bagels en gång, men såna som man kokar också,eller doppar i kokande vatten.
ReplyDeleteJa, dem har jag också gjort. Det här är en snabb variant :)
DeleteDe ser så goda ut!
ReplyDeleteTack Erika! Jag blev väldigt förtjust i dem!
Delete