En mycket saftig kaka bakad med kärnmjölk. Jag smaksatte min kaka med romextrakt, men jag kan tänka mig att apelsin- eller citronskal passar också mycket bra. Har du bakat med kärnmjölk eller filmjölk? Bakverken blir saftiga med den. Ha en fin dag!

A very moist cake baked with buttermilk. I flavored my cake with rum extract, but I can imagine that orange or lemon peel is also very good. Have you baked with buttermilk? The pastries get moist with it. Have a nice day!


Kaffekaka med Kärnmjölk

50 g smör, smält
1,5 dl vetemjöl
1 dl kokossocker
0,5 tsk bikarbonat
1,5 dl kärnmjölk
några droppar romextrakt

Smält smöret och låt svalna en aning. Blanda mjöl, socker och bikarbonat i en skål. Tillsätt kärnmjölk, smör och rom och blanda till en slät smet. Häll smeten i en smord och mjölad bakform. Grädda kakan i 175 C i ca 25 minuter.



Coffee Cake with Buttermilk

50 g butter, melted
1.5 dl wheat flour
1 dl coconut sugar
0.5 tsp baking soda
1.5 dl buttermilk
a few drops of rum extract

Melt the butter and let it cool slightly. Mix flour, sugar and baking soda in a bowl. Add buttermilk, butter and rum and mix to a smooth batter. Pour the batter into a greased and floured baking tin. Bake the cake at 175 C for about 25 minutes.