Frida hade bakat chokladmuffins och de såg så goda ut. Jag bakade dem, men mina blev inte lika fluffiga som hennes. Mina sjönk in i mitten, men smaken var det inge fel på. Istället för kikärtsspad använde jag spadet från vita bönor och använde sukrin och kokossocker som sötning. Kanske det inverkade i att de inte blev lika fina som Fridas?

Frida had baked chocolate chip muffins and they looked so good. I baked them, but mine was not as fluffy as her. Mina sank in the middle, but the taste was good. Instead of chickpea brine, I used the brine from white beans and used sukrin and coconut sugar as sweeteners. Perhaps it affected the fact that they did not become as nice as Fridas?


Veganska Chocolate Chip Muffins
12 st stora

150 gram mjölkfritt margarin (rumsvarmt)
1 dl kokossocker
1 dl sukrin eller strösocker
1 dl kikärtsspad
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
3 dl växtbaserad dryck (mandelmjölk)
200 gram mörka chokladknappar
12 stycken stora muffinsformar 

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa margarin, kokossocker och strösocker fluffigt. Vispa i kikärtsspad tills smeten gått ihop. Tillsätt vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och vänd ned det i smeten med en slickepott. Blanda i växtdrycken och blanda till en jämn, klumpfri smet. Vänd till sist ned 150 gram chokladknappar i smeten. Fyll 12 stycken stora muffinsformar (jag fick 16 st). Grädda muffinsen mitt i ugnen i 18-20 minuter. Strö resterande 50 gram av chokladknapparna över muffinsen direkt när de kommer ut ur ugnen. Låt dem svalna.



Vegan Chocolate Chip Muffins
12 large

150 g of milk-free margarine (room temp)
1 dl coconut sugar
1 dl sukrin or castor sugar
1 dl chickpea brine
2 tsp baking powder
2 tsp vanilla sugar
3 dl wheat flour
3 dl plant based drink (almond milk)
200 g dark chocolate buttons
12 large muffin cups

Heat the oven to 200 C degrees. Beat margarine, coconut sugar and castor sugar fluffy. Beat in chickpea brine until the batter is combined. Add wheat flour, baking powder and vanilla sugar and stir with a spatula. Mix in the plant based drink and mix to a smooth, lump-free batter. Finally, add 150 grams of chocolate buttons in the batter. Fill 12 large muffin cups (I got 16 muffins). Bake the muffins in the middle of the oven for 18-20 minutes. Sprinkle the remaining 50 grams of the chocolate buttons over the muffin directly when they come out of the oven. Let them cool.