Jag ville ha en twist på min bolognesesås, så jag tillsatte rödbeta och saltgurka. Tror du att det blev gott? JA! Rödbeta och saltgurka passar ypperligt i såsen. Roligt med lite nya smaker på klassiska maträtter. 

I wanted a twist on my bolognese sauce, so I added beetroot and pickles. Do you think it was good? YES! Beetroot and pickles are perfect in the sauce. Fun with some new flavors of classic dishes.




Sojafärssås med Rödbeta

1 röd lök, hackad
2 små morötter, skivade
1 liten rödbeta, skalad och grovt riven
200 g sojafärs
0,5 buljongtärning
1 burk tomatkross
2-3 dl vatten
1 liten saltgurka, tärnad
salt
svartpeppar
paprika
vitlökspulver

Stek lök, morot och rödbeta i en kastrull med olja i några minuter. Tillsätt sojafärs, buljongtärning, tomatkross ocg vatten. Låt sjuda i 15 minuter. Blanda i saltgurka och låt småkoka ytterligare 10 minuter. Krydda efter smak. Servera med kokt spaghetti. 



Soy Minced Meat Sauce with Beetroot

1 red onion, chopped
2 small carrots, sliced
1 small beetroot, peeled and coarsely grated
200 g soy minced meat
0.5 broth cube
1 can crushed tomatoes
2-3 dl water
1 small pickled cucumber, diced
salt
black pepper
pepper
garlic powder

Fry the onion, carrot and beetroot in a pan with oil for a few minutes. Add soy minced meat, broth cube, tomatoes and water. Allow to simmer for 15 minutes. Mix in pickles and cook for another 10 minutes. Season to taste. Serve with cooked spaghetti.