På mångas julbord står det sill, men äter man inte fisk då kan man göra en vegetarisk variant på aubergine. Enkelt och gott!

On many Christmas food tables there is herring, but if you do not eat fish then you can make a vegetarian version with eggplant. Simple and good!


Vegetarisk Aubergine Sill

1 aubergine
3/4 dl kvarg
2 msk majonnäs
2 tsk senap
1 msk färsk persilja
salt
svartpeppar

Skölj och skiva auberginen. Skär varje skiva till sillbitar. Koka bitarna i saltat vatten tills de börjat mjukna, ca  5-7 minuter. Låt auberginen rinna och ånga av. I en skål blanda kvarg, majonnäs, senap, persilja, salt och svartpeppar. Blanda sedan i aubergine. Förvara i kylskåp. 



Vegetarian Eggplant Herring

1 eggplant
3/4 dl quark
2 tbsp mayonnaise
2 tsp mustard
1 tbsp fresh parsley
salt
black pepper

Rinse and slice the eggplant. Cut each slice into herring pieces. Boil the pieces in salted water until they start to soften, about 5-7 minutes. Let the eggplant drain and steam off. Mix in a bowl mayonnaise, mustard, parsley, salt and black pepper. Then mix in the eggplant pieces. Store in the fridge.