Vill du baka otroligt goda och saftiga muffins, ja då skall du baka dessa. Det blev 6 st små muffins, men dubbla gärna receptet. Jag gjorde dem veganska och istället för ägg använder jag vätska från en kikärtsburk. Funkar perfekt. Glad tredje Advent!

Do you want to bake incredibly good and moist muffins, then you'll bake these. I got 6 small muffins, but double the recipe if you want. I made them vegan and instead of eggs I use the liquid from a chickpea can. Works perfectly. Happy third Sunday of Advent!


Vegan Gingerbread Muffins
6 small muffins

1 1/4 dl almond flour
1 dl wheat flour
1 dl sugar
0.5 tbsp gingerbread spice
3/4 tsp baking powder
3/4 dl aquafaba, chilled
1 tbsp coconut oil, melted

Frosting:
50 g cream cheese
0.5-1 dl icing sugar
pinch of gingerbread spice

Heat the oven to 175°C. Combine almond flour, wheat flour, sugar, gingerbread spice and baking powder in a bowl. Beat the chilled aquafaba with an electric beater until you reach soft peaks, about 1-2 minutes. Add the oil and beat for 30 seconds more. Add the dry ingredients and stir gently into the aquafaba, try not to overwork it in order to maintain the airiness. Divide the batter into 6 small muffin cups. Bake for about 20 minutes. Let them cool. Mix together the ingredients for the frosting and top the muffins with. 



Vegan Pepparkaksmuffins
6 små muffins

1 1/4 dl mandelmjöl
1 dl vetemjöl
1 dl socker
0,5 msk pepparkakskrydda
3/4 tsk bakpulver
3/4 dl aquafaba, kyld
1 msk kokosolja smält

Frosting: 
50 g färskost
0.5-1 dl florsocker
en nypa pepparkakskrydda

Värm ugnen till 175 ° C. Kombinera mandelmjöl, vetemjöl, socker, pepparkakskrydda och bakpulver i en skål. Vispa den kylda aquafaban med en elvisp tills du når mjuka toppar, ca 1-2 minuter. Tillsätt oljan och vispa i 30 sekunder till. Tillsätt de torra ingredienserna och rör försiktigt in i aquafaban, försök att inte övermixa. Fördela smeten i 6 små muffinsformar. Grädda i ca 20 minuter. Låt dem svalna. Blanda ihop ingredienserna till frostingen och toppa muffinsen med.