De här kexen får en god twist då man tillsätter romessens i smeten. Jag har använt denna smaksättning även i mjuka kakor och den ger en så god smak till bakverken. Har du bakat med romessens?

These cookies get a good twist when you add rum essence to the batter. I have used this flavor even in soft cakes and it gives such a good taste to the baked goodies. Have you baked with rum essence?


Rom Cookies
12 st

60 g mjukt smör
3/4 dl strösocker
0,5 dl kokossocker
0,5 ägg
1 3/4-2 dl vetemjöl
3/4 tsk bakpulver
en nypa salt
romessens

Sätt ugnen på175 C grader. Blanda ihop smör, strösocker och kokossocker. Tillsätt ägget och blanda väl. Blanda sedan i mjöl, bakpulver, salt och rom. Rör om väl och arbeta till en smidig deg. Rulla till matskedsstora bollar och platta till dem en aning. Lägg dem på en plåt klädd med bakplåtspapper. Lämna mellanrum mellan kexen. Grädda 8-10 minuter. Låt kexen svalna.



Rum Cookies
12 pcs

60 g soft butter
3/4 dl white sugar
0.5 dl coconut sugar
0.5 egg
1 3/4-2 dl wheat flour
3/4 tsp baking powder
a pinch of salt
rum essence, to taste

Heat the oven to 175 C degrees. Stir together butter, sugar and coconut sugar. Add the egg and mix well. Then mix in flour, baking powder, salt, and rum. Stir well to a smooth batter. Roll tablespoon sized balls and flatten them a little. Put them on a baking sheet lined with baking paper. Leave space between the cookies. Bake for 8-10 minutes. Let the cookies cool.