Jag blev tillfrågad om jag vill delta i Boons adventskalender genom att göra ett recept med någon av deras produkter och ja det gjorde jag gärna. Jag använde Boon Falafel Burgare och till dem gjorde jag ugnsrostade grönsaker och en jordnöttsmörsås. Mycket fräscht och gott!

I was asked if I would like to attend Boon's Advent Calendar by making a recipe with any of their products and yes of course I wanted. I used Boon Falafel Burgers, and with them I made oven-roasted vegetables and a peanut butter sauce. Very fresh and delicious!


Oven Roasted Vegetables and Chickpeas with Peanut Butter Sauce and BOON Falafel Burgers

Vegetables:
400 g sliced carrots
600 g broccoli bouquets, sweet potato and red pepper (diced)
3 dl (1 can) chickpeas, rinsed
oil
salt
black pepper

Put the vegetables and chickpeas on a baking sheet lined with baking paper. Drizzle on some oil and season with salt and black pepper. Roast in a 175 C degree oven for about 30 minutes, or until the vegetables are soft.

Peanut Butter Sauce

3 tbsp creamy peanut butter
0.5 tbsp soy sauce
1 tbsp fresh lime juice
1 tsp date syrup
0.5 tsp ground ginger
1/4 tsp garlic powder
pinch of cayenne powder
2-3 tbsp water
decoration: chopped peanuts 

Add peanut butter, soy sauce, lime juice, syrup, ginger, garlic powder, cayenne and water to a food processor. Mix until the mixture is creamy. Add more water if needed, until you have the desired consistency. Store in the fridge. 

Fry the Boon Falafel burgers on both sides until golden and put them on a plate with the vegetables and chickpeas. Drizzle over peanut butter sauce. 



Ugnsrostade Grönsaker och Kikärtor med Jordnötssmörsås och Boon Falafel Burgare

400 g skivade morötter
600 g broccolibuketter, sötpotatis och röd paprika, tärnade
3 dl (1 burk) kikärtor, sköljda 
olja
salt
svartpeppar

Lägg grönsakerna och kikärtor på en plåt klädd med bakplåtspapper. Ha på lite olja och krydda med salt och svartpeppar. Rosta i 175 C graders ugn i ca 30 minuter, eller tills grönsakerna är mjuka. 

Jordnötssmörsås

3 msk krämig jordnötssmör
0,5 msk sojasås
1 msk färsk limejuice
1 tsk dadelsirap
0,5 tsk malen ingefära
1/4 tsk vitlökspulver
en nypa cayennepulver
2-3 msk vatten
dekoration: hackade jordnötter

Lägg jordnötssmör, sojasås, limejuice, sirap, ingefära, vitlökspulver, cayenne och vatten till i en matprocessor. Mixa tills blandningen är krämig. Blanda i ev. mera vatten tills du har en önskad konsistens. Förvara i kylskåpet.

Stek Boon Falafel burgare på båda sidor tills de är gyllene och lägg dem på en tallrik med grönsaker och kikärter. Toppa över jordnötssmörsås.