Dagens recept innehåller kruidnoten, vilka är små, runda, kakliknande bakverk med en krispig konsistens, som traditionellt förknippas med den tidiga december Sinterklaas högtiden i Nederländerna. Dessa säljs i matbutikerna och de finns "naturella" och så finns det kruidnoten som har ett överlag av choklad. Dessa kex påminner till smaken om våra pepparkakor. 

Kruidnoten are small, round, cookie-like confectioneries with a crispy texture, traditionally associated with the early December Sinterklaas festivities in the Netherlands. They are sold in the grocery stores and you can buy them "natural" or with a coating of chocolate. These cookies are reminiscent in taste of our gingerbread cookies.


Choklad Kruidnoten Kaka

50 g smör, mjukt
0,5 dl strösocker
0,5 dl farinsocker
1 ägg
1 dl vetemjöl
0,5 dl kakaopulver
0,5 tsk bakpulver
0,5 dl mandelmjölk
40 g kruidnoten (Holländska små pepparkakor)

Blanda ihop smör och socker. Blanda sedan i ägget väl. Tillsätt resterande ingredienser och blanda och rör till sist ner pepparkakorna. Häll smeten i en liten smord och mjölad sockerkaksform. Grädda i 175 C i ca 25 minuter. 





Chocolate Kruidnoten Cake

50 g butter, soft
0.5 dl white sugar
0.5 dl brownsugar
1 egg
1 dl wheat flour
0.5 dl cocoa powder
0.5 tsp baking powder
0.5 dl almond milk
40 g kruidnoten (Dutch small gingerbread)

Mix together butter and sugar. Then mix in the egg well. Add the remaining ingredients and mix, and finally stir in the gingerbread. Pour the batter into a small greased and floured bundt cake pan. Bake at 175 C for about 25 minutes.