Den här kakan har en konsistens och smak jag gillar. Man smakar mandelmjölet och teet ger en svag fruktsmak. Använd gärna innehållet i tepåsarna i smeten för att få ut så mycket smak som möjligt av teet. Kakan håller sig saftig i flera dagar. Så god, om man frågar mig :)

This cake has a consistency and taste I like. You taste the almond flour and the tea gives a slight fruit flavor. Please use the contents of the tea bags in the batter to get as much taste as possible of the tea. The cake stays moist for several days. So yummy if you ask me :)


Cranberry Vanilla Tea Bundt Cake

1 dl milk
2 Pukka womankind tea bags (cranberry, rose, sweet vanilla)
80 g butter, softened
1,5 dl sugar
2 eggs
1.5 dl flour
1.5 dl almond flour
1 tsp baking powder

Heat milk in a heatproof bowl and add the tea bags and let steep for 5 minutes. In a bowl stir together butter and sugar until fluffy. Add the eggs, one at a time, and stir well. Add flour, baking powder and tea infused milk and stir just till combined. Pour batter into a greased and floured bundt pan. Bake in a 175 C degree oven for 30 minutes. Let cool in the pan before inverting onto serving plate.



Tranbär Vaniljte Sockerkaka

1 dl mjölk
2 Pukka womankind tepåsar (tranbär, ros, söt vanilj)
80 g smör, mjukt
1,5 dl socker
2 ägg
1,5 dl mjöl
1,5 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver

Värm mjölken i en skål och lägg i tepåsarna och låt stå i 5 minuter. I en skål rör ihop smör och socker tills fluffigt. Tillsätt ägg, ett åt gången och rör om. Tillsätt mjöl, bakpulver och teinfuserad mjölk och rör om tills allt är blandat. Häll smeten i en smord och mjölad bakform. Baka i  175 ° C ugn i ca 30 minuter. Låt svalna i formen.