This is a good basic recipe for cookies, which are delicious and chewy. You can add chocolate pieces, nuts, etc. if you want. These cookies are large so it is important to leave space between them before baking them. If you want smaller cookies then just make them smaller. If you do that, the baking time will be shorter, maybe about 10 minutes or less in the oven. If you bake them too long, they become easily hard instead of chewy. That's good too, of course, but I like them to be chewy.
Chewy Cookies
11 pcs
75 g butter, melted and cooled to room temperature
2 dl wheat flour
1 1/4 dl brown sugar
0,5 dl white sugar
1/4 tsp baking soda
a pinch of salt
1 small egg
optional: chopped chocolate, nuts...
Stir the flour, sugar, baking soda and salt in a bowl. Add the melted butter and egg, and mix until everything is fully mixed in. Chill the batter for 30 minutes. Form the batter into 11 balls and flatten them slightly. Top with chocolate pieces or nuts... Bake the cookies for about 12-13 minutes at 175 C. Let cool completely.
Sega Cookies
11 st
75 g smör, smält och svalnat till rumstemperatur
2 dl vetemjöl
1 1/4 dl farinsocker
0,5 dl strösocker
1/4 tsk bikarbonat
en nypa salt
1 litet ägg
valfritt: hackad choklad, nötter...
Rör mjöl, socker, bikarbonat och salt i en skål. Tillsätt det smälta smöret och ägget, och blanda tills allt är helt blandat. Lägg smeten i kylen för 30 minuter. Forma smeten till 11 bollar och platta dem något. Toppa med chokladbitar eller nötter... Baka kexen i ca 12-13 minuter vid 175 C. Låt svalna helt.
Rör mjöl, socker, bikarbonat och salt i en skål. Tillsätt det smälta smöret och ägget, och blanda tills allt är helt blandat. Lägg smeten i kylen för 30 minuter. Forma smeten till 11 bollar och platta dem något. Toppa med chokladbitar eller nötter... Baka kexen i ca 12-13 minuter vid 175 C. Låt svalna helt.
4 Comments
Men ja tack, gärna!
ReplyDeleteTack :)
DeleteVilka fina cookies:)
ReplyDeleteTack Jael!
Delete