With colder weather comes my cravings for autumn food. A good stew with quorn, vegetables and red wine tastes so good when it it's windy and cold outside. What is your favorite dish during autumn?
Höstgryta med Quorn & Rödvin
400 g grönsaker (lök, purjolök, morot, paprika, zucchini)
200 g quorn i bitar
1 burk Mutti tomatkross
3 dl vegetarisk buljong
1 dl rödvin
0,5 dl syltlök
salt
svartpeppar
Stek grönsaker och quorn i en kastrull i 5 minuter. Häll i tomatkross, buljong, rödvin och syltlök. Låt sjuda i 30 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med kokt potatis.
Autumn Stew with Quorn and Red Wine
400 g vegetables (onion, leek, carrot, peppers, zucchini)
200 g quorn pieces
1 can Mutti finely chopped tomatoes
3 dl vegetable broth
1 dl red wine
0.5 dl pearl onions
salt
black pepper
6 Comments
Vilken god höstmat!
ReplyDeleteTack Erika!
DeleteDet enda som är bra med hösten är maten! Kylan kan fara åt fanders ;-) Dock inte rödvin! Det får stanna!
ReplyDeleteHaha, jag kan tycka det är skönt med den friska luften :)
DeleteSmarrigt med höstgrytor nu när det börjar bli ruggigt ute. Själv älskar jag att göra kalvfrikassé eller en god pulled beef med avokado crème till och Naan.
ReplyDeleteKram Kajsa
Det låter gott. Jag borde testa att laga en vegetarisk pulled beef. Tack för din kommentar.
DeleteKram!