En otroligt saftig kaka med smak av mandel och hallon. Jag kan tänka mig hur god denna kaka även blir med en smaksättning av apelsin eller citron. Testa gärna olika smakkombinationer. Ricottan ger kakan en saftig, len och krämig smak.

An incredibly moist cake with a taste of almond and raspberries. I can imagine how well this cake is also with the flavors of orange or lemon. Please try different flavor combinations. The ricotta gives the cake a moist, smooth and creamy flavor.


Ricotta Almond Raspberry Cake 
approx. 7 pcs

85 g butter, soft
100 g ricotta
1 1/4 dl sugar
1 large egg
1.5 dl wheat flour
1 tsp baking powder
0.5 tsp almond extract
1 dl raspberries

Preheat the oven to 175 C. Grease and flour a small bundt cake pan and set aside. In a bowl, stir together butter and sugar. Add the ricotta and mix until fluffy. Add the egg and stir well. Then stir in the flour, baking powder and almond. Pour the batter into the prepared cake pan, and press the raspberries into the batter. Bake for about 25 minutes. Let the cake cool in the pan.



Ricotta Mandel Hallonkaka
ca 7 bitar

85 g smör, mjukt
100 g ricotta
1 1/4 dl socker
1 stort ägg
1,5 dl mjöl
1 tsk bakpulver
0,5 tsk mandelextrakt
1 dl hallon

Värm ugnen till 175 C. Smörj och mjöla en liten kakform. I en skål  blanda ihop smör och socker. Tillsätt ricotta och blanda tills fluffigt. Tillsätt ägget och rör om. Rör sedan in mjöl, bakpulver och mandel. Häll smeten i kakformen och tryck ner hallonen i smeten. Grädda i ca 25 minuter. Låt kakan svalna i formen.