Saturday, August 4, 2018

Daim Cookies

Mjuka kex med daimchoklad och havregryn. En mycket fin kombination och kexen passar bra att ta med till stranden eller på picknick.  

Soft cookies with daim chocolate and oats. A very nice combination and the cookies are great to take to the beach or on a picnic.


Daimkex
12 st

100 g smör
1 dl socker
1 msk dadelsirap
0,5 ägg eller 1 litet
2 dl vetemjöl
3/4 dl havregryn
1 tsk bakpulver
50 g daim choklad, hackad

Rör ihop smör, socker och sirap. Blanda i ägget. Rör i vetemjöl, havregryn, bakpulver och choklad. Klicka ut bollar på en plåt och platta till dem en aning. Grädda i cirka 12 minuter i 175 C grader.



Daim Cookies
12 cookies

100 g butter
1 dl sugar
1 tbsp date syrup
0.5 egg or 1 small
2 dl wheat flour
3/4 dl oats
1 tsp baking powder
50 g daim chocolate, chopped

Stir together butter, sugar and syrup. Mix in the egg. Stir in wheat flour, oats, baking powder and the chocolate. Make small balls on a baking sheet lined with parchment paper. Flatten them slightly. Bake for about 12 minutes at 175 degrees C.

No comments:

Post a Comment