Kokt nypotatis i all ära, men att rosta nypotatis blir otroligt gott. Om du vanligen alltid kokar potatis då rekommenderar jag dig att testa att rosta dem i ugnen. Dessa potatis har mycket smak, men gillar man en mera neutral smak blanda då bara potatisen i olja, salt och svartpeppar.  

Boiled new potatis in all glory, but roasting them is incredibly good. If you usually boil your potatoes then I recommend you to try to roast them in the oven. These potatoes have a lot of flavor, but if you like a more neutral taste, then mix only the potatoes in oil, salt and black pepper.



Roasted New Potatoes

500 g new potatoes, quartered
1 tbsp olive oil
1 tsp soy sauce
0.5 tsp paprika
¼ tsp cayenne powder
¼ tsp garlic powder
¼ tsp salt

parsley, for garnish

Heat oven to 200 C. Combine potatoes with the oil and spices. Line a baking sheet with parchment paper and spread the potatoes out. Bake for 15 minutes, flip, and cook for another 10-15 minutes, or until crispy and tender.



Rostade Nypotatisar

500 g nypotatis, delade eller 
1 msk olivolja
1 tsk sojasås
0,5 tsk paprika
¼ tsk cayennepulver
¼ tsk vitlökspulver
¼ tsk salt

persilja, för garnering

Värm ugnen till 200 C. Blanda potatis med olja och kryddor. Klä en bakplåt med bakplåtspapper och lägg på potatisarna. Baka i 15 minuter, rör runt och baka i ytterligare 10-15 minuter, eller tills det är knapriga och mjuka.