Monday, June 11, 2018

Pie Crust with Potatoes

Har du testat att ha potatis i pajdeg? Om du har överbliven kokt potatis testa då denna. Pajbotten blev väldigt mjuk och god.

Have you tried to add potato in the pie crust? If you have left-over boiled potatoes then try this recipe. The pie crust became very soft and good.


Pajbotten med Potatis

pajbotten:
100 g kokad potatis
1,5 dl mjöl
1 msk olja
2 msk vatten
salt

fyllning:
2 ägg
1,5 dl grädde
3/4 dl riven ost
1/4 tsk vitlökspulver
salt

Blanda alla ingredienser till pajbotten till en deg. Tryck degen i en form, 20 cm. Förgrädda pajskalet i 175 C i 10 minuter. Blanda ingredienserna till fyllningen och häll på pajbotten. Grädda pajen i 175 C i ca 25-30 minuter. 



Pie Crust with Potatoes

pie crust:
100 g boiled potatoes
1.5 dl flour
1 tbsp oil
2 tbsp water
salt

filling:
2 eggs
1.5 dl cream
3/4 dl grated cheese
1/4 tsp garlic powder
salt

Mix all the ingredients for the pie crust to a dough. Press the dough into a springform, 20 cm. Bake the crust at 175 ° C for 10 minutes.  Mix the ingredients for the filling and pour on the pie crust. Bake the pie at 175 ° C for about 25 minutes.



2 comments:

  1. Jag har användt batat men inte potatis, en gång. Din paj ser så god ut:)

    ReplyDelete