Som jag sagt förut tycker jag mycket om saltiga pajer och paj är den perfekta maten att ta med pÃ¥ picknick, till stranden...I denna paj har jag spenat och feta med soltorkade tomater. 

As I have said before, I like savoury pies and pie is the perfect food to take to picnics, to the beach... In this pie I have spinach and feta cheese with sun-dried tomatoes.



Spinach and Feta Pie

pie crust
2 dl whole grain flour
1 dl oats
1 dl quark
2 tbsp oil
2 tbsp milk
1/4 tsp salt

filling
5 spinach cubes, thawed
50 g feta cheese with sun-dried tomatoes 
2 eggs
1 dl cream
1 dl milk
1/4 tsp garlic powder
1/4 tsp salt

Mix all the ingredients for the pie crust to a dough. Press the dough into a springform, 20 cm. Bake the crust at 175 ° C for 10 minutes.  Mix the ingredients for the filling and pour on the pie crust. Bake the pie at 175 ° C for about 25 minutes.



Spenat och Fetapaj

pajbotten
2 dl fullkornsmjöl
1 dl havregryn
1 dl kvarg
2 msk olja
2 msk mjölk
1/4 tsk salt

fyllning
5 spenatkuber, tinade
50 g fetaost med soltorkade tomater
2 ägg
1 dl grädde
1 dl mjölk
1/4 tsk vitlökspulver
1/4 tsk salt

Blanda alla ingredienser till pajbotten till en deg. Tryck degen i en form, 20 cm. Förgrädda pajskalet i 175 C i 10 minuter. Blanda ingredienserna till fyllningen och häll på pajbotten. Grädda pajen i 175 C i ca 25 minuter.