Thursday, May 24, 2018

Oat Squares with Raspberry & Peanut Butter

Jordnötssmör och sylt är en klassisk kombo och väldigt god. Jag bakade dessa havrerutor på Turtle superfood havreblandning och använde flerkornsmjöl istället för vanligt vetemjöl. Men det går förstås att baka dessa på gammaldags havregryn och vetemjöl. Mycket goda till en kopp kaffe. 

Peanut butter and jam is a classic combo and very good. I baked these oats squares using Turtle superfood oat blend and used multigrain flour instead of plain wheat flour. But of course, it is possible to bake these with old-fashioned oats and wheat flour. These are very good with a cup of coffee.


Havrerutor med Hallon & Jordnötsmör

bas:
2,5 dl Turtle superfood havreblandning
2,5 dl flerkornsmjöl
1 dl kokossocker
1 dl kokosolja, mjukt
1 msk vatten

fyllning:
hallonsylt
jordnötssmör

Värm ugnen till 175 C. Klä en 20 cm x 20 cm form med bakplåtspapper. I en skål blanda ingredienserna till basen med händerna för att skapa en smulig blandning. Tryck två tredjedelar av blandningen i botten av formen. Bred på ett lager av sylt och klickar av jordnötssmör. Toppa med återstående basblandning. Baka i 15-20 minuter. Låt svalna innan du skär i rutor.



Oat Squares with Raspberry & Peanut Butter

base:
2.5 dl Turtle superfood oat blend
2.5 dl multigrain flour
1 dl coconut sugar
1 dl coconut oil, soft 
1 tbsp water

filling:
raspberry jam
peanut butter

Heat the oven to 175 C. Line a 20 cm x 20 cm pan with parchment paper. In a bowl mix the ingredients for the base using your hands to create a crumbly mixture. Press two thirds of the mixture firmly into the bottom of the pan. Spread on a layer of jam and add dollops of peanut butter. Sprinkle over the remaining base mixture. Bake for 15-20 minutes. Allow to cool before cutting.


No comments:

Post a Comment