Saturday, April 7, 2018

Vegan & Gluten-Free Chocolate Mini Muffins

Har du bakat med bönor någon gång? Jag har och även med linser och blomkål :) Det funkar. Man smakar inte bönorna i muffinsen och dessa muffins är saftiga, men samtidigt kompakta med en djup smak av choklad. Jag toppade mina med jordnötssmör och en adzukiböna. 

Have you ever baked with beans? I have and even with lentils and cauliflower :) It works. You do not taste the beans in the muffins and these muffins are moist but at the same time compact with a deep taste of chocolate. I topped mine with peanut butter and an adzuki bean.


Vegan Chocolate Mini Muffins
4 muffins

3/4 dl adzuki beans
0,5 dl almond milk
0,5 dl oat flour
0,5 dl cocoa powder
2 tbsp coconut sugar
0,5 tbsp coconut oil
0.5 tsp baking powder
0.5 tsp vanilla extract

Heat the oven to 175 C. Rinse and drain the beans. Put all the ingredients into a blender and blend until the mixture is smooth. Divide the batter into 4 mini muffin cups and bake for 10 minutes. Allow to cool. A tip is to decorate them with peanut butter.




Vegan Choklad Mini Muffins
4 muffins

3/4 dl adzukibönor
0,5 dl mandelmjölk
0,5 dl havremjöl
0,5 dl kakaopulver
2 msk kokossocker
0,5 msk kokosolja
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk vaniljextrakt

Värm ugnen till 175 C. Skölj bönorna. Lägg alla ingredienser i en mixer och blanda till en jämn smet. Fördela smeten i 4 minimuffinsformar och baka i 10 minuter. Låt svalna. Dekorera dem ev. med jordnötssmör.


No comments:

Post a Comment